018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Film “Tragovima srpske vojske u Velikom ratu“ predstavljen javnosti (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Dokumentarni film “Tragovima srpske vojske u Velikom ratu“, koji je snimljen tokom istoimene ekspedicije realizovane prošle godine, predstavljen je javnosti. Prema rečima autora Gorana Stankovića on predstavlja pregled istorijskih događaja iz Prvog svetskog rata, a cilj je upoznati građane sa nacionalnom prošlošću i stanjem u kome se danas nalazi infrastruktura iz tog perioda.
Priča koja je ispričana na nesvakidašnji način govori o događajima, ljudima i znamenitostima koje su sačuvane posle 100 godina od Prvog svetskog rata. Trasom kojom se kretala srpska vojska prošla je i ekspedicija koju je organizovao Safari klub sa ciljem da se prikupi što više materijala o tadašnjim dešavanjima i stanju kulturno-istorijskog nasleđa.
Kada je reč o infrastrukturi, kažu članovi ekspedicije, ona je u lošem stanju, pa film predstavlja poziv da se nešto učini.
Film je urađen u četiri polučasovna dela. U svakom od njih prikazani su određeni predeli i izjave svedoka. Trebalo bi da bude prikazan u lokalnim ali i nacionalnim medijima. Prema rečima članova Safari kluba planira se, ukoliko ova ideja bude podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja, nadogradnja priče i izrada jednočasovnog dokumentarnog filma koji bi trebalo da dobije umetnički pečat.

Povezane vesti