018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Festival životinja na Niškom sajmištu (VIDEO)

Povodom obeležavanja nedelje zaštite životinja udruženje ZOO Plenet organizuje Festival životinja na Niškom sajmištu.

Kako kažu, u Srbiji su načinjeni veliki pomaci u brizi ljubimaca ali da je potrebno poštriti kaznenu politiku kako bi se rešio problem zlostavljanja životinja. Upravo to će biti i poruka karnevalske šetnje magaraca, konja i raznih kućnih ljubimaca, sutra u nedelju od 15 sati na Vizantijskom i bulevaru Medijana.

Nilska guska, dalmatisnka gimpla, feniks, japanska svilena ili frzirana koka samo su deo festivala zaštite životinja koji se održava i sutra od 10 do 15 sati na niškom sajmištu. Ulaz je besplatan jer je cilj da se promoviše dobrobit i zaštita životinja, kažu organizatori.

Briga o životinjama ne odrazumeva samo staranje o kućnim ljubimcima, već i o divljim životinjama, ističu učesnici festivala – ljubitelji konja .

Festival će svečano biti zatvršen Karnevalom u nedelju u 15h ispred niškog Sajmišta. Povorka sa oko 30 magaraca, konja upregnutih u fijakere i čeze poći će od niškog sajmišta na Vizantijskom bulevaru, preko Bulevara Medijana, pored OŠ „Mika Antić“ i nazad do Sajmišta. Organizatori pozivaju vlasnike kućnih ljubimaca da im se pridruže i da se na taj način uključe u borbu za zaštitu životinja u Srbiji.

Povezane vesti