018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Festival nauke, tehnike i informatike u MTŠ „15. maj“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Veća motivisanost učenika i minimalo izostajanje sa nastave prednosti su praktične nastave koja bi trebalo da bude obavezan deo redovonog sistema obrazovanja.

Ovo je poruka sa Festivala nauke, tehnike i informatike, a koju su organizovali đaci i profesori Mašinsko tehničke škole povodom Evropske nedelje programiranja.

Nauka, tehnika i informatika mogu biti zabavne. To su, posle učenika Gimnazije „Svetozar Marković“, potvrdili i učenici Mašinsko tehničke škole. Kako kažu, upravljanje „lego“ robotima i glasovno pokretanje računara samo su deo festivala koji promoviše programiranje kao zanimanje budućnosti.

Petnaest radionica i još toliko postavki nastale su zahvaljujući želji učenika da sruše stereotipe i izađu iz okvira formalnog obrazovanja.

„Pogled u budućnost“ kao slogan festivala primeran je mladim ljudima koji na ovaj način šire svoje vidike, istakli su gosti festivala.

Podsetimo, u septembru ova Mašinsko-tehnička škola „15. maj“ organizovala je i Sajam država i jezika, koji je dobro prošao i što je najvažnije zainteresovao mnoge učenike za jezike i kulture drugih naroda.

Povezane vesti