018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Gradska opština Medijana u naredna dva dana organizovaće peti Festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu. Na ovom festivalu učestvovaće i deca iz Sente, koja su danas doputovala u Niš. Ona će se upoznati sa svojim vršnjacima iz Osnovne škole „Radoje Domanović“, u čijim porodicama će za vreme trajanja festivala boraviti.

Trinaestoro učenika sedmog i osmog razreda iz školskog centra u Senti boraviće u Nišu, zahvaljujući saradnji pobratimljenih opština, Sente i Medijane. To je njihova četvrta poseta našem gradu, a niški đaci iz Osnovne škole „Radoje Domanović“, koji će i ugostiti decu sa severa Srbije, uzvratiće posetu oktobra ove godine.

Kako saradnja između Sente i Gradske opštine Medijana traje već 8 godina, ovaj jubilej će đaci iz Niša i Sente slaviti naredna dva dana na tradicionalnom Medijana festivalu dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu.

Zbog dobre saradnje sa Sentom, Gradska opština Medijana planira da je u budućnosti proširi i na druge delatnosti, kaže njen predsednik, dr Nebojša Krstić.

Podsetimo, peti Festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu se otvara sutra, 21. marta, u Osnovnoj školi „Sveti Sava“. Kroz brojne manifestacije do 22. marta niški đaci moći će da se druže sa pesnicima kao što su Dobrica Erić, Ljubivoje Ršumović, Tode Nikolić, Violeta Jović i drugi stvaraoci za decu.

Povezane vesti