018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

EXIT: Nick Cave na Main Stage-u 14. jula

Komentari: isključeni

Neprikosnoveni kralj alternativnog roka, Nick Cave po prvi put na Exitu izvešće svoje najveće hitove, na radost armije njegovih obožavalaca – kojima je ove godine podario sjajan povratnički album njegove matične grupe Bad Seeds, po imenu “Push The Sky Away“, koga je svetska kritika već ocenila kao jedno od najboljih izdanja ove godine.

„Nick Cave and The Bad Seeds jedna su od najznačajnijih pojava na rock sceni u poslednjih 30 godina. Cave-ov energično rokerski, a ipak visoko stilizovani nastup, ne ostavlja ravnodušnim sve širi krug publike još od 1983. Radi se o umetničkoj magiji jedinstvene prirode koja u sebi fuzioniše teatralnost jednog Davida Bowieja, rokersku ekspresivnost jednog Iggy Popa i poeziju mračne strane života jednog Lou Reeda.“ – izjavio je Dragan Ambrozić, programski selektor glavne festivalske bine.

Svaki njegov koncert posebno je intenzivan doživljaj o kome se potom dugo priča, a istorija njegovih pojavljivanja u našim krajevima dobar je primer za ovu tvrdnju. Tako, deo naših gradskih lokalnih legendi njegov mitski prvi nastup 1990. u beogradskom SKCu, u trenutku kad je bio na prekretnici izlaženja iz underground okvira ka opštoj slavi, prepričava i dalje. Mnogo godina kasnije, koncert Nick Cave and Bad Seeds u beogradskoj Areni  2008. izabran je od strane kritike za najbolji strani koncert godine u našoj zemlji. Konačno, gostovanje njegovog garažnog rock projekta Grindermen na Exitu 2011, ostaje u pamćenju kao jedan od najeksplozivnijih nastupa svih vremena na Main Stageu.

Na Exitu 2013, Nick Cave će se pridružiti aktuelnoj R:Evoluciji na Main stage-u, u nedelju, 14. jula izvodeći svoje najpoznatije pesme iz svih delova prebogate karijere, uz neizbežno predstavljanje novog albuma.

Povezane vesti