018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Evropskim novcem do boljeg života

Komentari: isključeni

Nišlije će konačno dobiti kontejnere u koje će odvojeno odlagati staklo, plastiku, drvo, zahvaljujući novcu koji je Javno-komunalno preduzeće „Mediana“ dobilo projektom iz pretpristupnih fondova Evropske unije.

Nišu je pripalo još 10 projekata iz IPA programa prekogranične saradnje Bugarske i Srbije, od ukupno 39, vrednih deset miliona i dvesta hiljada evra.

Odobreni ugovori rezultat su drugog poziva IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, a ukupna vrednost je preko deset miliona evra. Saradnju finansira Evropska unija iz pretpristupnih fondova, deo plaćaju Bugarska i Srbija. U odabiru projekata direktno je učestvovala i Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Novac Evropske unije dobile su i niške opštine, a čelnici grada smatraju da će time biti poboljšana infrastruktura i uređenje Niša.

Jedan od ugovora potpisalo je Javno-komunalno preduzeće „Mediana“, a tim novcem bolje će se organizovati odvajanje i odvoženje smeća sa gradskih ulica.

Dokument o širokom partnerstvu Bugarske i Srbije, Evropska komisija odobrila je marta 2008. godine, i od tada je potpisano 79 ugovora, vrednih 19,1 milion evra.

Povezane vesti