018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Evropska nedelja preduzetništva (VIDEO)

Komentari: isključeni

Regionalna razvojna agencija “Jug“, Evropska mreža preduzetništva u Srbiji i Regionalna privredna komora Niš organizuju Evropsku nedelju preduzetništva na području Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga. Cilj jeste približavanje ovdašnjih malih i srednjih preduzeća evropskim partnerima, kroz potencijal koji pruža Evropska mreža preduzetništva u Srbiji.

Predstavljanje Evropske mreže “Priče o uspesima“, kakav je naziv događaja u Nišu, samo je jedan od 1.086 sličnih koji se ovim povodom održavaju na starom kontinentu u Evropskoj nedelji malih i srednjih preduzeća. Ideja jeste podsticanje ovih preduzeća, kao faktora razvoja zemalja u tranziciji.

U regionalnoj razvojnoj agenciji “Jug“ ističu da je u periodu od 2010. do 2014. na području Gradske opštine Medijana, broj malih i srednjih preduzeća u blagom porastu. Pojedini problemi, međutim, već godinama su karakteristični za ovo podneblje.

Na ovom edukativnom skupu, pored toga što su predstavljeni primeri uspešnog korišćenja Evropske mreže preduzetništva, predstavljen je i način pristupanja, što omogućava poslovnu saradnju domaćih privrednika sa malim i srednjim preduzećima širom Evrope.

Povezane vesti