018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Evrobalkan kup ruši rekorde

Komentari: isključeni
Tagovi:

Pet dana pre početka međunarodnog skijaškog takmičenja 9. FIS Evrobalkan kup „Konstantin 2013.“ (Stara planina, 25. i 26. 02), postavljen je nov rekord u pogledu broja zemalja-učesnica. Neposrednom organizatoru, Skijaškom klubu „Niš“, već su dostavljene zvanične prijave skijašica i skijaša iz 19 država Evrope i Azije! Najviše zemalja (13) učestvovalo je na Evrobalkan kupu prošle godine.

Među debitantima na Evrobalkan kupu ima skijaša iz država s tradicijom u ovom sportu (Rusija, Turska, Danska, Gruzija), kao i onih koje bi se mogle svrstati u „skijašku egzotiku“, poput Islanda, Irske, Albanije ili Holandije.

Posle prvih prijava, počeli su i zahtevi za proširenjem dozvoljenog broja takmičara. Na tome najviše insistira Slovačka. Organizatori u Nišu spremni su da takvim zahtevima izađu u susret. Ipak, konačnu reč daće tehnički delegat Međunarodne skijaške federacije, s obzirom na to da se na Evrobalkan kupu osvajaju bodovi za svetsku rejting-listu i teško se odstupa od utvrđenih pravila.

U Nišu se nadaju da bi mogla biti dostignuta „magična brojka 20“, ukoliko bi se, na primer, prijavila ekipa Crne Gore, koja je godinama bila redovan učesnik Evrobalkan kupa.

Karakteristično je da još nema konačne prijave takmičara iz Srbije. Domaće prijave ne šalje nacionalni savez već klubovi, zato što će 9. FIS Evrobalkan kup „Konstantin 2013.“ istovremeno biti i srpsko državno prvenstvo.

Povezane vesti