018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Evakuacija Sremske Mitrovice, Bariča, Ostružnice i dela Umke

Komentari: isključeni

Opštinski štab za vantredne situacije u Sremskoj Mitrovici doneo je danas odluku o proglašenju preventivne evakuacije stanovništva iz pojedinih ulica i obližnjem mestu Laćarak.

Sedici štaba održanoj u 14 časova, prusustvovali su i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i ministar odbrane Bratislav Gašić.

Gašić je po završetku sednice rekao novinarima da je u Sremsku Mitrovicu došao sa dva generala Vojske Srbije koji su stavljeni na raspolaganje opštinskom štabu.

Gašić je rekao da je na licu mesta i mehanizacija javnih preduzeća „Srbijavode“ i „Vojvodinavode“ i inženjerije VS.

„Od premijera smo dobili naređenje da po svaku cenu sačuvamo Šabac i Sremsku Mitrovicu i preduzećemo sve neophodne korake poučeni onim što se desilo u Obrenovcu da nam se to više ne ponovi“, rekao je Gašić.

Predsednik Opštinskog štaba Branislav Nedimović rekao je da će eventualno kasnije biti doneta odluka i o preventivnoj evakuaciju u mestu Martinci.
“ Preko sajta i interneta građani su upoznati o kojima se ulicama radi i gde treba izvršiti preventivnu evakuaciju“, rekao je Nedimović.

Štab za vanredne situacije Opštine Čukarica je doneo odluku da evakuiše i deo Umke i Ostružnice, to jest naselja koja se nalaze uz samu Savu, rekao je Tanjugu predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Takođe, neophodna je i evakuacija Bariča, a Štab za vanredne situacije grada Beograda obavestio je sve građane Bariča da je otvoren novi centar za trijažu i prijem evakuisanih lica u prostorijama Fakulteta za fizičku kulturu u Ulici Blagoja Parovića 56 u Košutnjaku.

(Tanjug)

Povezane vesti