018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

EU: Obustava Južnog toka kazna za Rusiju?

Od:
Komentari: isključeni

BRISEL – Evropska unija nadomak je odluke da zamrzne plan okončanja izgradnje gasovoda „Južni tok“, vrednog 50 milijardi dolara, piše britanski „“Telegraf“".

To je potez koji bi predstavljao prave sankcije Rusiji i ozbiljan korak EU da kazni Kremlj zbog Krima, rečeno je u razgovoru predsednika Evropske komisije Žozea Manuela Baroza s bugarskim političarima, koji je procureo u javnost, naveo je britanski dnevnik pozivajući se na pisanje bugarske štampe.

Barozo je, kako navodi „“Telegraf“", upozorio Sofiju da ne staje na put Evropskoj uniji u njenom odgovoru na poteze Rusije u Ukrajini.
„Poručujemo Bugarskoj da pazi šta radi“, rekao je Barozo prema navodima iz bugarske štampe i dodao da u Bugarskoj „ima onih koji su agenti Rusije“, misleći na zvaničnike vladajuće Socijalističke stranke, koji su pokušali da o nastavku gradnje Južnog toka bilateralno pregovaraju s Moskvom, mimo Brisela, navodi britanski „Telegraf“.

List piše i da je Brisel do sada bio prilično povučen kad je reč o projektu Južni tok, ali da, iako su po zvaničnoj verziji planovi još živi, Barozovi komentari iz razgovora s bugarskim političarima, pokazuju da je on zapravo „politički mrtav“.