018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

EU info-kutak do kraja godine (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U Nišu će do kraja godine biti otvoren EU info kutak u Obrenovićevoj ulici, zahvaljujući Memorandumu o razumevanju koji su danas u Nišu potpisali gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

Devenport je tom prilikom podsetio da će na ovom mestu naši građani moći da se informišu o značaju evrointegracija uoči budućeg odlučivanja na referendumu, dok je gradonačelnik Perišić poručio da je današnje potpisivanje Memoranduma “logičan korak u saradnji Niša i Evropske komisije“.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić potpisao je sa šefom delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Devenportom. Memorandum o razumevanju, na osnovu koga će do kraja godine u prostoru nekadašnje Evropske kuće, gde je sada i Kancelarija za mlade, biti otvoren EU info-kutak.

Posle potpisivanja Memoranduma, Devenport i Perišić obišli su prostor budućeg info-kutka u Obrenovićevoj, gde je šef Delegacije pohvalio gradsku vlast zbog posebnih napora oko otvaranja info-kutka i ubrzanja procesa evrointegracija. Posebno je dobro, kažu potpisnici, činjenica da je EU info-kutak u istom prostoru sa Kancelarijom za mlade i Turističkom organizacijom. Za Nišlije je važno da će oni tu moći da dobiju informacije i detaljna pojašnjenja iz svih oblasti evrointegracija Srbije, što će naročito biti od značaja kada dođe vreme za referendum, uoči pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Gradonačelnik je podsetio da se kod nas i dalje dosta malo zna o evropskom putu Srbije, koji su nam pravci delovanja i još koliko zakona i propisa moramo da prilagodimo evropskoj praksi.

Povezane vesti