018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

’’Etno sajam zanatstva, preduzetništva i zdrave hrane’’ do 21. decembra (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Oko 200 zanatlija iz zemlje i regiona predstavlja ovih dana svoje rukotvorine, ali i druge proizvode, kao i zdravu hranu na Niškom sajmištu. Četvrti ’’Etno sajam zanatstva, preduzetništva i zdrave hrane’’ Nišlije mogu da posete do 21. decembra.

Jadranka Stankov se ručnim radom bavi od najranijeg detinjstva. O tome je, kaže, učila od majke i svojih baka, a sada svoje umeće prenosi na svoju decu i unuke, jer smatra da ovaj zanat ima puno dobrih strana. Njene rukotvorine, osim u našoj, prodaju i u drugim zemljama.

Za svoje rukotvorine i učešća na različitim sajmovima, Jadranka je dobila nekoliko priznanja. Ipak, kako kaže, ručni rad danas, nije popularan i nije ga lako prodati.

Na niškom etno-sajmu, na kome svoje proizvode predstavlja oko 200 zanatlija, mogu se naći različiti predmeti, od plastičnih, preko drvenih i grnčarskih pa do tekstilnih, a ljubitelji zdrave hrane ovde mogu kupiti domaće proizvode. Ipak, s obzirom da se bliže praznici, oni koji su u dilemi i ne znaju čime da iznenade nekog, možda na nekoj od tezgi mogu naći originalan i interesantan poklon.

Etno sajam trajaće do 21. decembra, a svi koji žele da ga posete, mogu to učiniti od 10 do 17 sati. Ulaz je slobodan.

Povezane vesti