018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Estonka napala muža, a potom i policajca

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Gotovo da ne prođe ni dan, a da se ne čuje da je neko pretukao ženu, oca, majku, decu. Prema najnovijim podacima u Srbiji je od januara do juna 2013. godine u porodičnom nasilju ubijeno 29 osoba, a na hiljade je prebijenih i maltretiranih. U Nišu je u petak jedan muškarac uhapšen, jer je zlostavljao ukućane, a juče novi, sasvim drugačiji slučaj – na naplatnoj rampi Doljevac, jedna Estonka napala je muža, ali i policajca koji je želeo da ih razdvoji.

Za šest meseci ove godine u Srbiji je u porodičnom nasilju ubijeno 29 ljudi – od toga 20 žena. Tužilaštvima je podneto čak 331.336 prijava, najviše krivičnih – 255.336. Prošle godine, po raznim osnovama, osuđeno je 11.043 nasilnika, desetak procenata manje nego godinu dana ranije.

Još jedna u dugom nizu vesti – Đorđe K. iz Niša priveden je u petak zbog sumnje da je maltretirao ukućane. Policija je kod njega čak pronašla i pištolj, za čije držanje nije imao odobrenje nadležne uprave. Slične vesti stigle su i iz Pančeva i Bara – jedna žena je zbog teških povreda završila u Urgentnom centru u Beogradu, a drugu je momak prebio i zapalio joj automobil. Stručnjaci upozoravaju da su kazne za nasilnike preblage, i da se mnogi od njih na kraju brane sa slobode.

Statistika kaže da su najčešće žrtve žene, ali ima i obrnutih situacija. Jedan takav slučaj dogodio se juče na naplatnoj rampi Doljevac, a nasilje u tranzitu započelo je u kolima. Estonka je prvo napala muža, a potom i policajca koji je pokušao da ih razdvoji.

Bez obzira na sve, kako saznajemo, previše temperamentnu Estonku muž će ipak sačekati da izađe iz pritvora.

 

Povezane vesti