018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Era većeg razumevanja i iskrenosti

Komentari: isključeni

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je u odnosima Srbije i Rusije počela era većeg razumevanja i iskrenosti i dodao da članstvo Srbije u EU, kao glavni cilj, ne isključuje prijateljske odnose sa Rusijom.

„Juče nijednom prilikom nisam rekao ništa što bi sakrilo nasu politiku. Naprotiv. Rekao sam naš nacionalni interes je da uđemo u EU. Ali niko ne treba da postavlja pitanje – Evropa ili Rusija. Naprotiv. Mi treba da idemo u Evropu, ali nikada ne treba da smetnemo sa uma da nam je Rusija ipak najiskreniji prijatelj“, rekao je Dačić srpskim novinarima na kraju dvodnevne posete Moskvi.

On je rekao da u vrhu srpske vlasti nema nikakvih razlika kada je reč o odnosu prema Rusiji. Dačić je, takođe, rekao da je veoma zadovoljan time što mu je u vezi sa Kosovom rekao ruski predsednik Vladimir Putin, jer, kako je dodao, Putin razume situaciju, upućen je i shvata koliko je važno da se neke stvari u ovom trenutku rešavaju.

„On je sam rekao da će razgovarati na tu temu sa najvažnijim političarima sa Zapada, uključujući i SAD sa ciljem da postignemo veći stepen razumevanja i da svi budu upoznati koji su to najbolji predlozi da se stavi tačka na ovaj problem“, rekao je Dačić.

Premijer Srbije je ocenio da je u odnosima sa Rusijom „u prošlosti falilo više ovakvih razgovora“. (Tanjug)

Povezane vesti