018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

EPS demantuje Forum potrošača

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ danas je demantovalo tvrdnje Foruma potrošača iz Niša da građani jugoistoka Srbije plaćaju najskuplju električnu energiju, a građani Beograda najjeftiniju.

- Cenovnik električne energije je jedinstven u celoj Srbiji i cene kilovatsati po tarifama i zonama jednake su za sve kupce, koje po Zakonu o energetici od 1. jula snabdeva Privredno društvo EPS „Snabdevanje” – navodi se u saopštenju EPS-a.

Cenovnici koje pominje Forum potrošača iz Niša, pojašnjava se u saopštenju, odnose se na pristup distributivnoj mreži za kupce koji od 1. januara sledeće godine gube pravo na javno snabdevanje i počinju da kupuju električnu energiju na slobodnom tržištu.

- Reč je o određenom broju kupaca iz kategorije privrednih subjekata i preduzetnika.

Iznosi koji su navedeni u cenovnicima pet privrednih društava za distribuciju, i koji su objavljeni u „Službenom glasniku“, odnose se na cenu mrežarine za kupce na svim naponskim nivoima, kažu iz EPS-a.

Oni navode da ti iznosi predstavljaju samo jedan od elemenata na osnovu kojih se formira konačna cena jedinstvena za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje, i da u tu kategoriju spadaju sva domaćinstva u Srbiji.

Povezane vesti