018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

EP u atletici: Kolašinac peti, ostali odlični u kvalifikacijama

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Prvi dan EP u atletici koje se održava u Cirihu bio je generalno dobar za naše atletičare. Asmir Kolašinac je prvi od naših takmičara izborio finale, u kome je hicem od 20 metara i 55 centimetara osvojio peto mesto.

Osim Tamare Marković, koja nije uspela da se plasira u polufinale trke na 400 metara, svi ostali naši predstavnici uspešno su prebrodili kvalifikacije.

U istoj disciplini Miloš Raović je bio peti u svojoj kvalifikacionoj grupi, ali se plasirao dalje na osnovu vremena od 46.12. Polufinala na 400 metara biće održana u sredu.

Jedan od naših glavnih aduta Emir Bekrić bez većih problema izborio je učešće u polufinalu trke na 400 metara sa preponama. On je bio drugi u svojoj grupi sa vremenom 49.82, a polufinale ga očekuje u sredu popodne.

Amela Terzić je u svojoj kvalifikacionoj grupi na 1.500 metara imala drugo, a ukupno deseto vreme, od 4:11.75, što je za dve sekunde i 20 stotinki slabije u odnosu na Holanđanku Sifan Hasan, koja je bila najbrža. Finalni okršaj u toj disciplini zakazan je za petak.

Tatjana Jelača je već prvim hicem u bacanju koplja, od 60 metara i 26 centimetara izborila finale, a imala je ubedljivo najbolji rezultat u svojoj grupi. Finale je na programu je u četvrtak.

Ivana Španović je već rezultatom u prvoj seriji od 6 metara i 66 centimetara ispunila normu za finale u skoku u dalj, koje je čeka u sredu od 20 časova.

 

Povezane vesti