018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

EP: Slovenija deklasirala Srbiju

Komentari: isključeni

Podmlađena reprezentacija Srbije nije se oporavila od nokdauna doživljenog u četvrtfinalu Evropskog  prvenstva protiv Španije.

„Orlovi“ su u razigravanju od petog do osmog mesta doživeli još jedan  ubedljiv poraz u roku od 24 časa, ovoga puta od Slovenije rezultatom 92:74.   Najefikasniji u redovima naše ekipe bio je Krstić sa 16 poena, Gagić je dodao 12, a Bogdanović  11. Istakao se i Micić sa sedam poena, ali i četiri asistencije. Kod Slovenaca su najbolji bili  Zoran Dragić sa 23, kao i Blažić i Goran Dragić sa po 15 poena.

Nije problem što je Srbija izgubila još jednu bitku na šampionatu, problem je što se u očima  mladih igrača nije videla iskra koja pokreće ekipu i vodi je ka pobedi. Izgledali su naši igrači kao  izduvani baloni posle sudara sa „španskom inkvizicijom“ u četvrtfinalu, ali ubedljiv poraz veče  ranije  ne sme da bude opravdanje jer je i domaćin doživeo bolan neuspeh u meču sa  Francuskom.

Izabranicima Dušana Ivkovića ostaje još jedna šansa da izbore vizu za Svetsko prvenstvo u Španiji 2014. godine, ali će u subotu (17.30) imati imperativ pobede u duelu sa jednom od  poraženih selekcija iz mečeva Hrvatska – Ukrajina i Litvanija – Italija.

Povezane vesti