018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Eksplozije na maratonu u Bostonu, dvoje mrtvih

Komentari: isključeni
Tagovi:

Najmanje dve osobe su danas poginule, a skoro 30 je ranjene u eksplozijama koje su ođeknule na čuvenoj maratonskoj trci u Bostonu, a organizatori maratona su saopštili da su u pitanju bile bombe.

Prema bostonskoj policiji, dve osobe su poginule, a 28 ranjeno, dok Foks njuz navodi da su tri osobe poginule, a 30 povređeno i da je u toku evakuacija okolnih objekata. Istovremeno, Bela kuća je saopštila da je američki predsednik Barak Obama obavešten o dešavanju u Bostonu i da je naložio svojoj administraciji da uputi svu neophodnu pomoć u istrazi. Kako je preneo AP, među povređenima je i jedan bostonski policajac.

I njujorška policija je pojačala bezbednosne mere oko značajnijih objekata na Menhetnu. Zamenik komesara njujorške policije Pol Braun izjavio je agenciji Rojters da je u gradu u toku razmeštanje vozila za borbu protiv terorizma.

Zvanično, uzrok eksplozija u Bostonu za sada nije poznat. Eksplozije su na trotoaru pored staze ođeknule jedna za drugom u razmaku od nekoliko sekundi, u neposrednoj blizini linije cilja.

Medicinske ekipe su na licu mesta i ukazuju pomoć povređenima. Policija je naredila okupljenima koji su pratili maraton da se sklone.

Iz bolnice Masačusets je saopšteno da su najmanje četiri osobe ranjene. Eksplozije su izazvale paniku, na ulicama se vidi krv, a medicinske ekipe pristižu sa nosilima.

Eksplozije su ođeknule u 14.45 sati po lokalnom vremenu, sat vremena nakon što su prvi maratonci prešli cilj, dodaje CNN. Na poznatom bostonskom maratonu učestvovalo je oko 17.000 trkača, a nekoliko desetina hiljada je pratilo nadmetanje duž staze. (Tanjug)

Povezane vesti