018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Eksplozija u blizini Telekoma u Kosovskoj Mitrovici

Komentari: isključeni

Nepoznate osobe aktivirale su rano jutros ekslpozivnu napravu u blizini „Telekoma“ u severnom delu Kosovske Mitrovice, a povređenih nije bilo.

Do eksplozije je došlo nešto iza pet sati jutros, a eksplozija se dogodila svega nekoliko metara od zgrade Telekoma u Kosovskoj Mitrovici. Na zgradi je pričinjena manja materijalna šteta. Pripadnici Kosovske policijske službe i Euleksa nalaze se na licu mesta i u toku je uviđaj. Ulica u kojoj je došlo do eksplozije je blokirana.

Zamenik regionalnog direktora Kosovske policije Nenad Đurić rekao je Tanjugu da je eksplozivna naprava bačena na jednu napuštenu i razrušenu zgradu koja se nalazi na nekoliko metara od zgrade Telekoma.

Mesto gde je došlo do eksplozije nalazi se na 200 metara od glavnog ibarskog mosta u multietničkom naselju Bošnjačka mahala.

Ovo je u poslednja 24 sata drugi ozbiljni incident na severu Kosova nakon što je juče u sačekuši na putu Kosovska Mitrovica – Raška, nadomak Zvečana ubijen pripadnik Euleksa iz Litvanije Adrius Šenavičius (35).

Na mestu jutrošnje esklopozije pored pripadnika Euleks i Kosovske policije mogu se videti i pripadnici Unmik.

(Tanjug)

Povezane vesti