018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ekonomski savet: „Niška industrija je propala“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Plate u Nišu su za oko 20 hiljada dinara niže nego u Beogradu i to bi moglo da privuče investitore, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić na Savetovanju ekonomista Srbije.
Perišić je najavio da će do kraja avgusta biti poznato da li će dva velika investitora, koja bi uposlila nekoliko hiljada ljudi, doći u Niš.
Niška industrija je propala. Međutim, dobar strateški položaj – aerodrom, koridori, železnica, Univerzitet ali i jeftina a kvalitetna radna snaga, mogu da privuku investitore u Niš, što bi moglo da oživi nekadašnji industrijski centar, rekao je gradonačelnik Zoran Perišić na Savetovanju ekonomista Srbije.
Nade za nova radna mesta ipak ima. Kako je najavio Perišić u toku su pregovori sa dva veća investitora.
Jugoistočna Srbija zaostaje u privrednom rastu u odnosu na ostatak zemlje, iako ima potencijala, složili su se učesnici Ekonomskog savetovanja koje je bilo posvećeno upravo privrednom rastu i poboljšanju investicione klime na Jugoistoku države.
Novi zakon o investicijama koji će urediti državne subvencije mogao bi da izleči ekonomiju na Jugu. Investitori su došli u ovaj region, ali ne u dovoljnom broju.
Iako lokalna samouprava može da pomogne u stvaranju povoljne klime za investicije, Srbiji je potrebna jasna regionalna i sektorska politika, zaključili su učesnici Ekonomskog savetovanja.