018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ekonomski fakultet u Nišu obeležio 53. godišnjicu rada (VIDEO)

Komentari: isključeni

Ekonomski fakultet u Nišu obeležio je svečanom akademijom 53. godišnjicu postojanja. To je bila prilika da se sumiraju rezultati u protekloj godini i predstave planovi za naredni period, ali i da se javnost podseti svih dosadašnjih dekana fakulteta. Svečanosti na Ekonomskim fakultetu prisutvovali su i nekadašnji dekani, ali i gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić, koji je ocenio da su stručnjaci tog fakulteta budućnost srpske ekonomije.

Prvom dekanu ekonsomskog fakulketa posle odvajanja od pravnog, profesoru doktoru Danilu Z. Markovicu, pripala je čast da, povodom 53. godišnjice Ekonomskog fakuleta otkrije portrete dosadašnjih dekana tog fakulteta.

Svečanosti na ekonosmkom prisutvobvli su predstavnici srodnih fakulteta iz naše i zemalja u okruženju, predstavnici privrede i grada. Gradonačelnik prof. dr Zoran Perišić ocenio je ovom orilikom  da su kadrovi niškog Ekonosmkog fakulteta budućnost srpske ekonomije.

Sumirajući rezultate, dekan prof.dr Zoran Aranđelović, ocenio je prethodnu akademsku godinu kao veoma uspešnu za Ekonomski fakultet. Osim reakreditacije, uz nove programe, ovaj fakultet oragnizovao je i niz naučnih konferencija i proširio međunarodnu saradnju sa srodnim fakultetima. Kao najveci uspeh Aranđelović, ipak, navodi sve kvalitetnije studente.

Dekan Aranđelović je zamerio loš odnos države prema fakultetima sa tradicijom, kao što je ekonomski i izrazio nadu da će se u narednom periodu stvoriti bolji uslovi za rad na državnim fakultetima.

Povezane vesti