018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ekološka saradnja gradova Balkana (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Međunarodni projekat „Elain“, koji predviđa saradnju balkanskih gradova na polju zaštite životne sredine, predstvaljen je danas u Nišu. Projekat pored Niša, okuplja još 11 gradova iz više balkanskih zemalja, a ideja je da se utvrde najveći ekološki problemi i odrede mere za njihovo rešavanje.

Kao potpisnik memoranduma o razumevanju i međunarodnoj saradnji na zaštiti životne sredine, grad Niš je postao i partner projekta „Elain“, koji se sprovodi u još jedanaest gradova na balkanu. Projekat će se sprovoditi kroz 6 segmenata, 3 lokalna, i tri međunaradna. Predstavljanje projekta lokalnoj samoupravi i nevaldinim organizacijama koje se bave zaštitom živote sredine i utvrđivanje ključnih problema, prvi je deo ovog projekta.

Aero zagađenje, deponija i otpadne vode, samo su neki od ekoloških problema grada Niša. Projekta „Elain“ će, kako se očekuje, umnogome doprineti zaštititi životne sredine, smatraju u Upravi za privredu održivi razvoji zaštitu životne sredine.

Posle predstavljanja projekta na lokalu i utvrđivanja najvažnijih ekoloških problema, predstavnici grada učestvovaće na prvom međunarodnom sastanku, koji će se 2. marta održati u Tirani.

Povezane vesti