018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

EI Holding će oživeti za godinu i po dana? (VIDEO)

Komentari: isključeni

U narednih godinu i po dana očekuje se da ponovo oživi proizvodnja u pojedinim firmama EI Holdinga, kojima predstoji privatizacija, kaže direktor Aleksanadar Popović. On se nada da će u saradanji sa gradom i republikom uskoro biti forimarano i preduzće za upravljanje industrijom.

Direktor EI holdinga, Aleksandar Popović, očekuje da će, zahvaljujući novom zakonu, proces privatizacije preostalih firmi, ali imovine biti znatno uspešniji. Nakon prethodnih postupaka privatizacije, od kojih je većina bila neuspešna, u ovoj korporaciji trenutno figurira oko 2000 radnika. Očekivanja su da bi posle nove privatizacije ovde ponovo oživela proizvodnja. U planu je i formiranje preduzeća za upravljanje industrijskom zonom.

Prema novom Zakonu o privatizaciji, do kraja sledeće godine trebalo bi da se reši pitanje budućnosti preostalih firmi koje čekaju novog vlasnika.

Prema novom Zakonu o privatizaciji, predviđene su i neke novine u praksi, pa tako više neće biti ni preduzeća u restrukturiranju. Direktor EI holdinga očekuje da će većina firmi koja čeka privatizaciju, ipak izbeći stečaj i likvidaciju i naći novog vlasnika.

Povezane vesti