018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Edukacija za zaposlene u zdravstvu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Da bi svake godine obnovili licencu, lekari, farmaceuti, medicinske sestre i tehničari, dužni su da prisustvuju određenom broju predavanja. Jedno od njih, u Regionalnoj privrednoj komori, organizovao je i “Medical start up klaster Niškog regiona“.

Osamdeset kandidata prijavilo se, kako bi proširilo svoje znanje. Ovoga puta tema je “Kandida sindrom“, jedna od najučestalijih patologija današnjice, čiji su uzroci – pad imuniteta, korišćenje antibiotika, hormonska terapija. Angažovani su predavači sa Medicinskog fakulteta i iz Kliničkog centra.

„Medical start up klaster“ Niškog regiona, formiran je pre 5 godina. Predavanja za zdravstvene radnike organizuje na 3 do 4 meseca.

Ovaj klaster, organizovao je i Projekte koje su finansirali Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnologije. Prvi se odnosio na besplatnu edukaciju i skrining stanovništva radi ranog otkrivanja karcinoma prostate, a drugi pod nazivom “Klik do zdravlja“ na izradu edukativnog sajta sa savetima lekara na znakovnom jeziku za gluvoneme. „Medical start up“ klaster Niškog regiona, za sada ima 40 članova sa iz Niša, Leskovca i Zaječara. Moguće je učlanjenje i novih, kojima će ovom mrežom biti omogućena promocija, dalje obrazovanje i učešće u društveno odgovornim Projektima koje finansira država.

Povezane vesti