018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

E-kontejner u 7 škola Panteleja (VIDEO)

Komentari: isključeni

Osnovna škola “Stefan Nemanja” dobila je E-kontejner za prikupljanje elektronskog otpada za reciklažu. Kontejner će obići sve škole na teritoriji opštine Pantelej, a cilj akcije je da kod najmlađih podigne svest o važnosti odvajanja otpada i reciklaže, kažu u ovoj opštini.

Učenici OŠ “Stefan Nemanja” će u narednih nedelju dana odlagati elektronski otpad u specijalni kontejner, nakon čega će on biti recikliran. Mališani koji pohađaju Ekološku sekciju i sami su svesni važnosti očuvanja životne okoline.

Kontejner će naredna dva meseca obići svih 7 škola na teritoriji gradske opštine Pantelej, kako bi se električni uređaji koji više ne rade reciklirali, a kod dece podigla ekološka svest. Obezbedila ga je firma koja se bavi reciklažom električnog i elektronskog otpada “Jugoimpeks”.

U elektronski otpad spadaju uređaji koji rade na struju, a svi koji imaju aparate koji više ne rade mogu da pozovu broj 0800 085 085. Zaposleni u “Jugimpeksu” će ih preuzeti kako bi ih reciklirali i time sačuvali životnu okolinu.

Povezane vesti