018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

E – dnevnici za bolju saradnju roditelja i nastavnika

Komentari: isključeni

Posle nedavne prezentacije elektronskog dnevnika u Regionalnom centru za usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, koja je izazvala veliko interesovanje prosvetnih radnika sa teritorije Nišavskog okruga, i gradska Opština Pantelej priključila se Projektu elektronskih ocena.

Predstavnici 7 osnovnih škola prisustvovali su prezentaciji u sedištu Opštine i upoznali se sa prednostima ovakvog ocenjivanja.
On roditeljima omogućava uvid u uspeh svog deteta i poboljšava komunikaciju na relaciji: škola – učenik – roditelj.

Elektronski dnevnik u Aleksinačkoj gimnaziji postoji već dve godine. Prezenter i tvorac novog softvera, profesor informatike i razredni starešina Nebojša Lazarević kaže da više  ne odgovara na pitanja roditelja o ocenama, već se sa njima dogovara o poboljšanju uspeha đaka, jer elektronski dnevnik omogućava da u svakom trenutku roditelji znaju ocene i izostanke svog deteta.
Rukovodstvo Opštine Pantelej prepoznalo je značaj ovog projekta, koji može da unapredi funkcionisanje i rad osnovnih i srednjih škola i poboljša komunikaciju između roditelja, nastavnika i učenika.

Idejni tvorac softvera «Elektronski dnevnik» je Milutin Stanković, student druge godine Elektro-tehničkog fakulteta u Nišu.

Iako je bilo bojazni da će elektronski dnevnik udaljiti roditelje od škole, desilo se upravo suprotno. U školama gde je uveden, roditelji se javljaju brzo nakon promene podataka u dnevniku. Njegova prezentacija dostupna je na sajtu www.e-ocene.com
Sve zainteresovane škole mogu ga preuzeti besplatno i dobiti detaljne informacije o korišćenju.

Povezane vesti