018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Džunić:“ Predstavnici Srbijavoda nisu obišli poplavljena domaćinstva u Novom selu” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Predstavnici “Srbijavoda” trebalo je da obiđu poplavljena domaćinstva u Novom selu kako bi procenili situciju i eventualno je proglasili vanrednom, rekao je predesdnik opštine Palilula Boban Džunić.
Kako iz ovog preduzeća nisu došli, u ponedeljak će opština nastaviti aktivnosti kako bi obezbedila normalno funkcionisanje stanovnika čije su kuće poplavljene.

Dvestotinak kuća u Novom selu je već danima ugroženo zbog izlivanja podzmnih voda. Stanovnici imaju pumpe i skoro čitavog dana brane svoje domove, ali uzalud. Voda stalno nadire i ima je sve više.
Gradska opština Palilula je kontaktirala Štab za vanredne situacije MUP-a Srbije, čiji je načelnik Predrag Marić najavio dolazak predstavnika “Srbijavoda”. Trebalo je da procene situciju u Novom selu i eventualno je proglase vanrednom, kako bi mogle da se preduzmu mere sanacije. Međutim, iz vodoprivrednog preduzeća niko nije došao. U GO Palilula kažu da su još januara zabeležili kritičnu situaciju na ovom područuju i izveštaj su prosledili gradskom štabu za vanredne situacije.
Dodatni problem je što ovo naselje ugrožava i voda koja dolazi iz Belotinca.