018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Džonson elektrik“ od Grada dobio besplatno zemljište za gradnju fabrike (VIDEO)

Kompanija „Džonson elektrik“ besplatno je od Grada Niša dobila 3,9 hektara zemljišta u blizini aerodroma „Konstantin Veliki“ za izgradnju fabrike za proizvodnju elektromotora za automobile.

Ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta bez naknade potpisali su gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić i direktor „Džonson elektrik“ grupe za Evropu Loran Kardon.

Ovim činom stečeni su svi zakonski uslovi da fabrika u vrednosti od 20 miliona evra, u kojoj bi posao trebalo da dobije oko 1000 Nišlija, bude izgrađena do juna 2014.

Potpisivanjem Ugovora sa Gradom kompanija „Džonson elektrik“ postala je vlasnik građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni Sever. Uskoro će ova kompanija iz Hong-Konga dobiti lokacijsku, a potom i građevinsku dozvolu, kako bi do kraja ove godine novi objekat bio pokriven i u njemu počeli unutrašnji građevinski radovi.

Projekcije su da će u narednih pet godina gradski budžet prihodovati najmanje za 50% više od vrednosti ovog gradskog građevinskog zemljišta, koje je procenjeno na oko 241 milion dinara, odnosno 60 evra po kvadratnom metru. Takođe, zapošljavanjem hiljadu radnika broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji na teritoriji Gradske opštine Crveni Krst povećaće se za 45%, što prema rečima stručnjaka pokazuje opravdanost otuđenja zemljišta bez naknade.

Podsetimo, gradski lideri ranije su najavili i dolazak kompanija „Ajmaks“ i „Beko“ koje bi uskoro bez naknade dobile zemljište i otvorile svoje pogone u Nišu.

Povezane vesti