018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Džez radionice u 6 gradova juga Srbije (VIDEO)

Komentari: isključeni

„Nišville fondacija“ u saradnji sa Muzičkom školom Niš i Muzičkom školom „Stanislav Binički“ iz Leskovca, počinje realizaciju projekta „Džez – multikulturalni izraz“ – muzičke radionice za mlade u šest gradova juga Srbije. Projekat je realizovan u saradnji sa delegacijom Evropske unije i Kancelarijom za saradnju sa civilnm društvom.

Ideja o Projektu „Džez – multikulturalni izraz“ se praktično sama nametnula posle višegodišnjeg iskustva sa organizovanjem „Nišville workshop-a“ – besplatnih džez radionica, koje se po tradiciji održavaju u vreme trajanja „Nišville“ jazz festivala, za koje poslednjih godina vlada veliko interesovanje mladih muzičara. Činjenica je da je upravo zahvaljući „Nišville workshopu“ tokom poslednjih godina u čitavom regionu, a posebno u Nišu, pokrenuto više kvalitetnih džez sastava. Takođe, važno uporište u ideji za ovaj projekat je i činjenica da džez ulazi i u zvaničan školski program i u ovom delu Srbije.

Realizacija projekta podrazumeva da izabrani polaznici pripremaju sopstveni program, kao i tri zajedničke kompozicije koje će biti na programu sastava iz svih gradova. U planu aktivnosti je predviđeno da svaki sastav u svom gradu nastupi za Svetski dan džeza, 30. aprila.

Povezane vesti