018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dve nove žrtve poplava i klizišta u Italiji

Od:
Komentari: isključeni

RIM – Klizište pokrenuto usled jakih kiša je gotovo sravnilo sa zemljom jednu kuću na obali italijanskog jezera Mađore, pri čemu su život izgubili penzioner i njegova unuka, saopštile su danas italijanske vlasti.
Muškarac star 70 godina je poginuo pošto se na njegovu kuću sručilo ogromno „more blata“, kao posledica dosad nezabeleženih količina padavina na severu Italije u poslednje dve nedelje, prenela je agencija AFP.
Spasioci su uspeli da iz ruševina kuće nakon četveročasovnih napora izvuku 16-godišnju unuku, ali je ona kasnije preminula u bolnici.
Nesreću su preživeli roditelji i baka devojke. Njihova mala dvospratna kuća je jedina pogođena klizištem u mestašcu Čero, u predgrađu popularnog turističkog odredišta Laveno Mombelo.
U nesrećama izazvanim jakim nevremenom je u Italiji u proteklih mesec dana poginulo ukupno 11 ljudi, a očekuje se da će taj broj porasti na 12, pošto spasioci i dalje tragaju za muškarcem čiji je automobil odnela bujica u blizini Đenove.
U tom gradu je juče u roku od samo nekoliko sati palo čak 139 milimetara kiše, a u oblast Ligurija je u prvoj polovini novembra palo kiše koliko inače padne tokom čitave godine.
Tanjug   16.11.2014 11:42
AP Photo/Luca Bruno