018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dvadeset godina zatvora zbog teškog ubistva vlasnika Dakoma

Od:
Komentari: isključeni

Trideset jednogodišnji Marko Dinić iz Niša osuđen je na dvadeset godina zatvora zbog teškog ubistva vlasnika Dakoma a juče je u Višem sudu u Nišu i njegovom četrdesetogodišnjem bratu Ivici izrečena zatvorska kazna od deset godina, kao saučesniku – pomagaču.
Braća su 1. oktobra 2012. ubila vlasnika lanca mesara „Dakom“ Slobodana Marinkovića (62) u selu Mramor. Marinković je ubijen iz osvete jer je na dan stradanja trebalo da preuzme deo restorana „Lion“, vlasništvo njihovog oca, koji je desetak dana ranije preminuo.
- Na osnovu listinga telefonskih poziva utvrđeno je da su braća od 18. do 22. septembra 2012. zvala različite osobe u nameri da kupe vozilo kojim će ići u izvršenje ubistva. Oni su u Aleksincu kupili „sitroen ksaru“. Na dan ubistva su stavili lažne tablice i Marko je krenuo u pravcu Mramora, dok ga je Ivica pratio „audijem“. Žrtvu su sačekali na ulazu u stočnu pijacu Mramor. Marko je u njega ispalio četiri metka u grudi i trbuh – navedeno je u obrazloženju presude. Osim motiva, ključni dokaz za krivicu bili su listinzi telefonskih poziva, kao i DNK na čaurama na mestu ubistva.
Braća su sve vreme negirala zločin.
“Ja ću noćas mirno da spavam, o ovome će se još govoriti, istina još nije utvrđena“ rekao je Ivica Dinić.