018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dvadeset godina Ustanove „Mara“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Centar „Mara“ ima između 60 i 70 stalnih korisnika, ali se procenjuje da na teritoriji grada postoji više od 1000 onih koji imaju prava na boravak u ovoj ustanovi. Poboljšanje uslova za boravak, ali i unapređenje i uvođenje novih usluga, već dve decenije su prioritet Centra i to je ono čemu se stalno teži, rečeno je na obeležavanju dvadesetogodišnjice njegovog rada.

Deci ometenoj u razvoju neophodna je adekvatna nega i stručnjaci koji će raditi s njima, ali im je isto tako preko potrebno razumevanje, ljubav i pažnja, poručeno je na obeležavanju 20 godina rada centra za ometene u razvoju – „Mara“.

Za Niš je postojanje ovakve ustanove od velike važnosti, i Mara i njeni korisnici imaju punu podršku grada, kažu njegovi čelnici.

Podsećamo, korisnici su podeljeni u pet grupa, u zavisnosti od starosti, ali i tipa ometenosti. Međutim, svako od njih je priča za sebe i posao vaspitača je da se svakom od njih posebno posveti i dopre do korisnika kako bi ostvario napredak u psihofizičkom razvoju i uklapanju u društvenu zajednicu, kažu iz centra.

Povezane vesti