018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dvadeset godina samostalnosti Pravno-birotehničke škole

Komentari: isključeni

Povodom dvadesetogodišnjice samostalnosti Pravno-poslovne škole učenici su izveli vežbu za zaštitu od požara i organizovali sajam virtuelnih privrednih i osiguravajućih društava i praktično pokazali znanje stečeno u školi.

Interesovanje za upis u ovu srednju školu je svake godine sve veće, a svršeni učenici imaju dobre šanse na tržištu rada, kaže direktor Milorad Gavrilović.

Budući tehničari zaštite od požara pokazali su kako bi se borili protiv vatre. Pravno-poslovna škola u Nišu je jedinstvena u Srbiji po ovom smeru. Ostali učenici su predstavili rad privrednih i osiguravajućih društava. Uz to oni su prodavali suvenire a prikupljen novac biće pomoć za poplavljena mesta u Srbiji.

Svake godine sve više svršenih osnovaca želi da upiše ovu srednju školu, a 2014/2015. školske godine na Pravno-poslovnoj će moći da se školuje ukupno 184 učenika za poslovnog ili finansijskog administratora, službenika osiguranja, pravnog i tehničara zaštite od požara.

Pravno-poslovna škola je pre 20 godina izdvojena iz Radničkog univerziteta, a prema rečima direktora, među prvima je reformisala srednjoškolsko obrazovanje u oblasti ekonomije, prava i administracije.

 

Povezane vesti