018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dušan Ivković: Izvinjavam se navijačima

Dušan Ivković u prvoj reakciji posle poraza od selekcije Španije trudio se da ostane miran, jer u četvrtak (14,30) je već novi meč:

– Španija je apsolutno zasluženo pobedila, potpunom kontrolom igre i ritma. Čestitam im na sjajnoj partiji i visokoj pobedi. Ja ne mogu da se osećam poniženim, ali ovo bi trebalo da nam otvori oči.

Posle uzdaha je nastavio:

– Možda tim nije bio mentalno spreman za ovu utakmicu, to je onda odgovornost trenera i ja sam spreman da je prihvatim. Mi kao da nismo znali da odigramo, iako je postavljena taktika koja najmanje odgovara ovom španskom timu.

Ivković je potom uputio reči kritike:

– Postavili smo utakmicu, teniskim jezikom da se izrazim, kao prvu meč loptu. Međutim, takvu sebičnost i lošu organizaciju kakvu smo imali na početku susreta ja ne pamtim. Plan je bio da približimo igru košu, da se iskoristi Bjelica, ali to se nije realizovalo.

Ivković se osvrnuo i na ono što reprezentaciju Srbije u četvrtak očekuje:

 Objasnio sam igračima na poluvremenu, na 25 razlike za protivnika, da je meč praktično izgubljen, a da nas za manje od 24 sata čeka novi. Pre toga bilo je vike, galame, kritike, buđenja nacionalnog ponosa. Preduzeto je sve

Zatim je selektor uputio poruku navijačima:

– Naši navijači nas bodre od prve utakmice. Znam na kakve sve načine dolaze u Sloveniju i koja sredstva moraju da odvoje za to. Ja im upućujem izvinjenje jer sam izveo glavne igrače kako bismo drugu meč loptu dočekali koliko-toliko spremni. Slabo smo odigrali, ali cilj možemo da ostvarimo.

Povezane vesti