018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dugovanja prema Gradskoj toplani oko 1.400.000.000 (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Proceduru zaplene imovine, niška toplana pokrenula je prema najvećim dužnicima. Veliki problem jeste to što je potraživanja zakonski nemoguće naplatiti od preduzeća u stečaju, a utuživanje se ne isplati zbog ogromnih taksi.

Ukoliko toplana ne bude platila deo duga „Jugorosgasu“, taj snabdevač će aktivirati menice i naplatiti ceo iznos od oko milijardu i četiri stotine miliona dinara. Na taj način bilo bi onemogućeno funkcionisanje preduzeća, koje je primorano da do novca za svoje usluge dolazi zaplenom i prodajom imovine dužnika.

Preko 90 odsto Nišlija redovno plaća grejanje, ali su dugovi onih koji to ne rade na vreme oko milijardu i četiristo miliona dinara. Prinudna naplata duga, međutim, podseća ih da dobijena usluga mora da se plati.

Odgovorni iz Objedinjene naplate upozoravaju da su u crvenoj zoni pred utuženje dužnici koji nisu platili 6 računa i da mogu sklopiti ugovor o reprogramu koji podrazumeva plaćanje na najviše 24 rate, a ukoliko nisu u mogućnosti da pod tim uslovom isplate dugovanja, treba da se obrate toplani.

Povezane vesti