018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dugovanja građana prema Objedinjenoj naplati oko dve milijarde ! (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Od sredine oktobra, građani Niša će po povoljnijim uslovima moći da otplaćuju dug Javno-komunalnom preduzeću “Objedinjena naplata“. Sklapanjem novih ugovora, dobiće novu šansu da svoje zaostale račune izmire na  minimum 48 rata. Konačnu odluku, na predlog Upravnih odbora javno-komunalnih preduzeća doneće Gradsko veće.

Javno-komunalnom preduzeću “Objedinjena naplata“, građani duguju, sa uračunatom kamatom, oko 2 milijarde i 50 miliona dinara, što je za oko 100 miliona više u odnosu na isti period prošle godine. Zbog teške ekonomske situacije, ovo preduzeće ponovo će građanima omogućiti sklapanje novih ugovora, kako bi na više rata otplatili postojeći  dug. Na osnovu tužbi prinudna naplata preti na adrese 10.000 Nišlija.

Posebnu olakšicu, kao i u prethodnim akcijama, imaće lica koja primaju pomoć preko ovdašnjeg Centra za socijalni rad. Socijalno ugroženima je od 2012. do danas,istim akcijama,otpisana kamata u vrednosti od 30 miliona dinara.

Od ukupnog iznosa, građani najviše – preko 700 miliona dinara duguju toplani. Ova brojka, za sada se ne povećava, jer su čelnici tog preduzeća najavili da će, pored zaplene nekretnina i dela zarade, prinudni izvršitelji nesavesnim korisnicima zaplenjivati i nepokretnosti. Da li će možda i na više od 48 rata biti sklapani novi ugovori o revidiranju duga Objedinjenoj naplati biće poznato posle izjašnjavanja Gradskog veća.

Povezane vesti