018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Dugovanja fizičkih i pravnih lica neće ugroziti rad Toplane (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Dugovanja fizičkih i pravnih lica prema Gradskoj toplani, koja iznose milijardu i četiristotine miliona dinara, neće ugroziti stabilnost sistema daljinskog grejanja za predstojeću grejnu sezonu, kaže direktor Slobodan Maksimović.

U Gradskoj toplani ističu da 29. 000 korisnika daljinskog grejanja redovno plaća svoje obaveze prema ovom javno-komunalnom preduzeću. Samo 10% potrošača ne plaća grejanje. Prioritet nije na represevnim metodama naplate, već na dogovoru i iznalaženju modela naplate potraživanja. Zbog kratkih rokova zastarelosti komunalnih potraživanja, u toplani su prinudjeni da utužuju velike dužnike, kaže direktor Maksimović.

U Gradskoj toplani radi se i tokom letnjih meseci, kada se obavlja redovan remont postrojenja, prenosnih vodova i instalacija.

U Gradskoj toplani ističu da su tokom prošle i ove godine smanjili dugovanja prema „Jugorozgasu“, glavnom snabdevaču energentima i da nameravaju da redovno servisiraju ovaj dug, koji neće ugroziti rad toplane u narednoj grejnoj sezoni.

Povezane vesti