018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DSS: Srbija se nalazi u izuzetno teškoj situaciji (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Aktuelna vlast nastavlja socijalnu i ekonomsku politiku prethodnika, po kojoj Evropa nema alternativu, kaže predsednik GO DSS-a Milan Lapčević. On je na prvoj konferenciji za novinare u ovoj godini istakao da će, ukoliko bude vanrednih parlamentarnih izbora, DSS nastupiti samostalno, jer promoviše ideju političke neutralnosti.

Sumirajući rezultate iz prošle godine, predsednik Demokratske stranke Srbije u Nišu, Milan Lapčević je ocenio da, ukoliko Srbija nastavi da se vezuje za Evropsku uniju, biće sve gore na poljima ekonomije i privrede, kao i po pitanju položaja radnika i socijalnih prava.

Srbija se u 2013. zadužila četiri milijarde evra, dok ove godine vladajuća koalicija planira da javni dug bude 5, 5 milijardi. U vremenu kad u zemlji svaki treći radno sposoban čovek ne radi, DSS će svakako podržati prilive novih stranih investicija, kaže Lapčević.

Lapčević ističe da ukoliko uskoro budu vanredni parlametnarni izbori da će DSS nastupiti samostalno. U ovoj stranci dodaju da će 10. januara sa početkom od 18 časova u sali Svetosavskog doma u Nišu biti održana tribina “Politička neutralnost ili Evropska unija”, a na kojoj će govoriti predsednik DSS-a dr Vojislav Koštunica.

 

 

Povezane vesti