018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DSS pozdravio Odluku o komunalnom redu

Komentari: isključeni

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije pozdravlja usvajanje gradske Odluke o komunalnom redu, koja bi trebalo da doprinese lepšem i uređenijem izgledu grada, i da, u konačnom, uvede red u Nišu. DSS je zadovoljan što je gradski parlament usvojio inicijativu te stranke za donošenje jednog takvog akta, čiji se prvi rezultati već vide, nakon uklanjanja vanpijačnih prodavaca sa platoa ispred Tvrđave.

U vreme obeležavanja jubileja Milanskog edikta, i za vreme posećenih manifestacija poput Filmskih susreta ili Nišville-a, na primer, kada u Niš dođe i veliki broj gostiju, zaista je neprimereno i nedopustivo da se u najstrožem centru grada, ispred Tvrđave, vidi ružna slika, koju smo gledali godinama, kaže potpredsednik niškog DSS-a Saša Ilić.

- Ulični prodavci neće biti oštećeni, jer je za njih na OTC-u obezbeđen besplatan prostor za prodaju robe, a za one u ul. Đuke Dinić postoji mogućnost da prodaju na Kvantaškoj pijaci. U svim gradovima postoji prodaja polovne robe, ali se to nigde ne radi u centru grada -  rekao je Ilić.

U DSS-u kažu da se ipak ne sme stati samo na suzbijanju vanpijačne prodaje u gradu. Komunalna policija, nadležne inspekcije i javno-komunalna preduzeća, prema njegovim rečima, moraju dati svoj maksimum, kako bi Niš postao što čistiji i uređeniji grad, sa što manje grafita, oronulih fasada, klima koje kaplju po prolaznicima, montažnih objekata na svakakvim mestima i glasne muzike iz kafića i kafana.

 

 

 

Povezane vesti