018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DSS organizovao akciju “Niš neće u NATO“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi: , , ,

Demokratska stranka Srbije prikazivanjem slika iz perioda tokom i posle bombardovanja naše zemlje 1999. Godine od strane NATO-a, pokušala je da podseti građane na to šta je tada Nišu, ali i celoj Srbiji, učinjeno, a sve protiveći se sporazumu sa ovom alijansom koji je Skupština nedavno ratifikovala. Iz DSS-a najavljuju i da će, ako se za mišljenje o ovom sporazumu ne pita narod, pokrenuti veću akciju.
Prolaznici su u glavnoj gradskoj ulici mogli da se prisete kako je Srbija izgledala 1999. godine. Na panoima su bile izložene fotografije, a mogli su se čuti i zvuci sirene. Sve ovo organizovala je Demokratska stranka Srbije sa ciljem da građanima ukaže na prošlost koja ima veze sa NATO-om, a protiveći se nedavno ratifikovanom sporazumu Srbije i ove alijanse.
Celokupnu situaciju koja se odnosi na sporazum sa NATO-om komentariše i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji smatra da su navodi nekih opozicionih stranaka o ratifikovanju sporazuma licemerni.
Iz Demokratske stranke Srbije odgovaraju da su razlike između sporazuma iz 2006. i ovog danas očigledne i da sporazum koji je Skupština nedavno ratifikovala znači okupaciju Srbije.
Podsećamo, sporazum koji predviđa slobodu kretanja i imunitet svim pripadnicima NATO-a potpisan je septembra 2015. godine, a Skupština Srbije ga je ratifikovala 12. februara.

Povezane vesti