018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DSS: Neophodne reforme javnih finansija

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Šestomesečnu rekonstrukciju Vlade treba nazvati pravim imenom, a to je pad Vlade Ivice Dačića i formiranje nove – Aleksandra Vučića, kažu u Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije. Ako u jednoj Vladi zamenite 9 ministara, ne može se reći da je ona radila dobro, kaže potpredsedik niškog DSS-a Saša Ilić

U DSS-u ne osporavaju da je sadašnja Vlada nasledila katastrofalno ekonomsko stanje od svojih prethodnika, ali kako kažu, tu lošu inerciju su samo i nastavili.

Ono što najviše zabrinjava je stanje javnih finansija, jer budžet Srbije se jednom polovinom puni od zaduživanja i visina javnog duga je alarmanta, kaže potpredsednik GO DSS-a u Nišu Saša Ilić.

- Da li će Srbija ući u neophodne reforme javnih finansija i javnog sektora, zavisi od političke volje onih koji čine Vladu RS. Generacije političara su reforme odlagale, rukovođene političkom demagogijom i zato smo tu gde jesmo. Ukoliko stranački lideri na vlasti i ubuduće vode brigu samo o svom interesu, od reformi neće biti ništa – ističe potpredsednik GO DSS-a.

Ukoliko nova Vlada ne preduzme hitne mere za sređivanje javnih finansija vrlo brzo će doći do kolapsa javnog sektora, kaže Ilić, i dodaje da situaciju ne može da popravi ni novi ministar finansija Lazar Krstić, iako se radi o darovitom mladom stručnjaku, ali mu se na pleća tovari preveliki teret nerelanih očekivanja.

 

Povezane vesti