018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DSS neće glasati za predlog republičkog budžeta (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Na inicijativu narodnog poslanika iz DSS-a Milana Lapčevića, predstavnici lokalne vlasti, na čelu sa gradonačelnikom prof. dr Zoranom Perišićem, uskoro bi trebalo da održe sastanak i sa ostalim ovdašnjim narodnim poslanicima. Sve sa ciljem kako bi se odredili prioriteti razvoja i kako bi Republička Skupština preispitala kriterijume na osnovu kojih Niš treba da dobije 633.000.000 dinara transfernih sredstava od Republike,dok Leskovac na primer 856.000.000 dinara, saopšteno je na konferenciji za novinare te stranke.

Razlika u iznosu predviđenih transfernih sredstava ogleda se i u činjenici da Novi Sad treba da dobije 310.000, a Kraljevo 217.000 dinara više u odnosu na Niš. U DSS-u ističu da nisu protiv razvoja tih sredina, ali da je Niš loše sagledan u odnosu na površinu i broj stanovnika i njihovu ekonomsku moć.

Zbog predloga da za 8 do 10 odsto bude povećan porez na osnovne životne namirnice, da budu ukinute poreske olakšice za privredne subjekte, kao i da plate u javnom sektoru budu neselektivno smanjene i vrhunskim stručnjacima, DSS neće glasati za takve antikrizne mere i predlog budžeta za narednu godinu. Pored toga, narodni poslanik Milan Lapčević ističe da je Republičkoj Skupštini uputio i amandaman, kako bi iz trideset šest milijardi predviđenih za isplatu potraživanja po osnovu radnog staža, radnicima MIN-a, Elektronske industrije i „Niteksa“ bile isplaćene zaostale zarade.

Lapčević dodaje i da je sa poslanicima iz jugoistočnog dela Srbije predložio da ubuduće zajednički nastupaju u republičkom parlamentu, kako bi konačno počela da se menja loša ekonomska slika u ovom najnerazvijenijem delu Srbije.

 

Povezane vesti