018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DSS i Dveri: Građani juga Srbije moraju imati svoj javni servis (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Demokratska stranka srbije i pokret „Dveri“ tražiće vanrednu sednicu gradskog parlamenta na kojoj bi odbornici raspravljali o inicijativi za izmenu Zakona o javnom informisanju, kako bi sprečili privatizaciju Niške televizije i ostalih lokalnih medija u Srbiji.
Građani Juga Srbije moraju imati svoj javni servis i to je naše ustavno pravo. Posle privatizacije Niške televizije i ostalih lokalnih medija, privatni kapital, možda i strani, diktiraće medijske sadržaje, smatraju u DSS-u i pokretu „Dveri“. Zato će u nastavku sednice gradske skupštine koja je prekinuta pre nekoliko dana, podneti inicijativu za izmenu Zakona o informisanju. Kako je rok za privatizaciju medija u vlasništvu lokalnih samouprava 1. jul, tražiće vanrednu sednicu gradskog parlamenta kako bi odlučili o ovoj inicijativi, kaže predsednik gradskog odbora DSS-a Goran Đorđević.
DSS i „Dveri“ su pozvali i ostale političke partije da se pridruže inicijativi. Kako kažu, NTV je, za skoro 2 decenije postojanja, postala sastavni deo grada, a njenom privatizacijom građani će izgubiti sve sadržaje koje je godinama stvarala.
35 000 Nišlija je potpisalo peticiju protiv privatizacije Niške televizije, što je, kažu, svojevrsan neformalni referendum. Međutim, neophodno je da odbornici gradske skupštine volju građana pretvore u odredbe i samo tako možemo uticati na promenu Zakona, poručuju u DSS-u i „Dverima“.