018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DS: Što pre rešiti problem bezbednosti u gradu

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Demokratska stranka je zabrinuta pogoršanjem bezbednosne situacije u gradu. Kamenovanje prostorija javnih ustanova, lepljenje uvredljivih plakata, napadi na novinare i, nažalost, već uobičajeno ruženje spomenika, postali su praksa koju treba što pre prekinuti. Demokrate pozdravljaju i postavljenje čelnih ljudi niške policije i od novog načelnika traže da se ovi problemi reše, a Niš ponovo postane grad tolerantnih ljudi.

U poslednjih nekoliko dana kamenovane su prostorije Gradskog uslužnog centra i Kancelarija za Milanski edikt, ponovo je naružen Spomenik Šabanu Bajramoviću na keju, lepljeni su plakati sa uvredama najvišim državnim funkcionerima, i upućene nedopustive pretnje novinaru „Južnih vesti“ od strane političkih i partijskih funkcionera. Sve su to primeri koji zabrinjavaju i zaslužuju našu najoštriju osudu, bez obzira kome su upućeni, kaže koordinator za bezbednost gradskog odbora DS-a, Ljubiša Đurić.

Đurić podseća i da su nedavno kamenovane i prostorije Demokratske stranke i od novih čelnika policije traži da što pre rasvetle sve ove događaje i otkriju počinioce, jer Niš, prema njegovim rečima, treba da bude grad mira i tolerancije, što je oduvek i bio.

Povezane vesti