018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DS podržava proteste (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Gradski odbor Demokratske stranke podržava proteste studenata povodom izmena Zakona o visokom obrazovanju. Ova stranka podržava i proteste advokata, jer su im notari, aktom ministra pravde, oduzeli više od trećine poslova.

Demokrate konstatuju da je Srbijom potekla lavina protesta od prosvetara, policije, advokata, studenata i građana, zbog unutarstranačkih prepucavanja nosilaca aktuelne vlasti. DS očenjuje da se zakonska rešenja u oblasti obrazovanja menjaju ad hoc, osvrćući se posebno na negodovanja studenata, zbog smanjenja broja ispitnih rokova, i ukidanja apsolventskog staža

Demokrate podržavaju i proteste advokata, jer smatraju da i njima treba omogućiti sklapanje ugovora, kao i notarima, s tim što bi ih isključivo notari overavali. U protivnom veliki novac, slivaće se u džepove nekolicine ljudi, dok će ostali advokati, koji ionako nemaju dovoljno posla, ostati kratkih rukava. Ukoliko Zakon ne bude promenjen, pojedinci ce, kako ističu u DS, zarađivati i do 10.000 evra mesečno, dok će državna kasa biti praznija, jer ostali advokati više neće uplaćivati takse na ime završenih pravnih poslova koji su im oduzeti.

Niške demokrate ističu da je do skora, poslove notara u Srbiji obavljalo 8.500 advokata, a da danas taj obiman posao obavlja njih 300.

 

Povezane vesti