018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DS: Osobe sa invaliditetom u Nišu traže bolje uslove parkiranja

Komentari: isključeni

“Invalidi grada Niša traže povećanje vremena parkiranja i broja parking mesta za automobile kojima se voze ,kao i nabavku niskopodnih autobusa gradskog prevoza prilagođenih ovoj kategoriji gradjana,starijim osobama i majkama sa malom decom“,rekla je na konferenciji za novinare gradskog Odbora DS-a Olgica Pljevačić,sekretar Udruzenje obolelih od multiple-skleroze.

Kao nestranačka ličnost, u ime 30.000 invalida koji žive na području grada, Olgica Pljevačić je skrenula pažnju na to da postojeći broj parking mesta namenjenih toj populaciji treba povecati za 35. Ona je upozorila i na nesavesne vozače koji zloupotrebom nalepnica koje ukazuju da je u kolima invalidno lice,bespravno zauzimaju parking prostor u centru Grada. Ona dodaje da bi Uprava za energetiku i saobracaj, kao i Parking servis, trebalo revnosnije da primenjuju Zakon prilikom ovakvih prekršaja.

Ukazano je i na potrebu da vreme parkiranja za automobile invalidnih lica bude produženo na 3 sata. Zbog činjenice da polvina od 60 odsto invalida koji su dobili besplatne karte za gradski prevoz, ne može da ih koristi zbog neadekvatnih vozila,zatraženo je i da kriterijum za izbor gradskih prevoznika ne bude samo cena usluge,već i prilagođenost autobusa invalidnim licima.

Pljevačićeva dodaje da invalidi žele da završavaju svoje obaveze kao ravnopravni članovi društva, i da u tom smislu Savet za rad sa invalidnim licima treba da ima ulogu kakvu je imao pre dve godine,odnosno da grad konsultuje osobe sa invaliditetom kada su u pitanju odluke koje se odnose na kvalitet njihog života i rada.

 

Povezane vesti