018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DS: Neostvarena predizborna obećanja (VIDEO)

Komentari: isključeni

S obzirom na to da je od dolaska nove gradske vlasti prošlo 470 dana, Gradski odbor Demokratske stranke traži odgovor na pitanja – zbog čega nije poboljšan kvalitet života građana, zašto potrošačka korpa nije jeftinija, zbog čega nisu otvorena nova radna mesta koje su nosioci aktuelne vlasti obećavali u predizbornoj kampanji?

Pored ovih, Gradski odbor Demokratske stranke postavlja i pitanje zašto investicije ne dolaze u Niš i ko je odgovoran za takvu situaciju.

DS kritikuje partijsko zapošljavanje, ističući da je za 470 dana, sadašnja vlast zaposlila svoje kadrove više nego demokrate za prethodne 4 godine. Odlaskom „Dajteha“, i neoživljavanjem Loznog kalema, grad će ostati bez 1000 novih radnih mesta. Nije sagrađen nijedan stan za siromašne, a biće obustavljeni i pojedini letovi sa ovdašnjeg aerodroma, kao i da nalazište Medijana još uvek nije natkriveno, konstatuju u ovoj stranci.

U želji da ponudi rešenja za dolazak novih investicija, DS predlaže da se, u nedostatku gradskog zemljišta, industrijske zone formiraju i u okolnim opštinama, čime bi ojačala regionalna saradnja. Neophodno je povećanje subvencija za poljoprivredne proizvođače, koje je, kako ističe predsednik Gradskog odbora DS-a Dragoslav Ćirković, u vreme kada je ova stranka bila na vlasti, Grad finansirao sa 70 odsto, a poljoprivrednici sa 30 posto, dok je sada situacija obrnuta. Najave da će republički transfer prema lokalnim samoupravama biti smanjen, Ćirković ocenjuje kao nedostatatak osećaja države za decentralizaciju.

On ističe i da će DS sa 400 novih članova i novom energijom učiniti sve da Niš bude primamljiv za invesitore, kao i da su spremni da sarađuju sa svima kojima su gradđani prioritet.

 

Povezane vesti