018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DS: Narod umesto obećanog boljeg života dobio nove namete (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi:

Niške demokrate kritikuju povećanje poreza na imovinu ističući da su građani, umesto obećanog života u prosperitetnoj državi, dobili nove namete. Oni ukazuju i na važnost opstanka gradske autobuske linije Medoševac-Mokranjčeva, koja bi, po najavi Direkcije za javni prevoz, trebalo da bude ukinuta 1. septembra.

Umesto od 10 do 20 odsto, koliko je najavljivano, porez na imovinu, ističu demokrate, uvećan je od 80 do 320 odsto. Planirani prihodi od ove vrste poreza u proslogodišnjem gradskom budžetu bili su 685, a ove godine 750 miliona dinara.

Demokrate upozoravaju da u Srbiji, gde narod ima egzistencijalne probleme, ne može da se živi od lažnih obećanja i fabrikovanih afera. Peticijom koju su potpisali, grupa građana insistira da im se ne ukida pravo na lokalnu autobusku liniju Medoševac-Mokranjčeva, jer iz tog naselja ka gradu svakodnevno putuje oko 4.000 ljudi i veliki broj dece boravi u vrtiću lociranom u toj ulici.

Demokrate kažu da će svakog četvrtka, na redovnim konferenijama za novinare ukazivati na goruće probleme građana, jer se, kako zaključuju, po dosadašnjim rezultatima aktulene vlasti, narodu ne piše dobro.

Povezane vesti