018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DS: Gradu neophodna prinudna uprava (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

“Za prvih devet meseci ove godine u gradski budžet ušlo je samo 50 odsto planiranih prihoda. Četiri petine tog novca obezbeđeno je iz republičke kase od naplate poreza, a samo petina od gradskih prihoda, odnosno od naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta i njegove prodaje. Ove činjenice govore da Grad nazaduje u svakom smislu i da mu je umesto aktuelne, neophodna prinudna uprava“, tvrde u Gradskom odboru Demokratske stranke.

To što je u prvih devet meseci popunjeno samo 50 odsto gradskog budžeta, od čega je grad svojim prihodima ostvario tek petinu, govori da u Nišu nema investicija, zapošljavanja i infrastrukturne izgradanje, upozoravaju demokrate. Ovogodišnji projektovani budžet je deset milijardi i trista hiljada dinara, pa se postavlja pitanje kako obezbediti ostatak do kraja godine.

Demokrate ističu da, zbog lošeg punjenja gradske kase najviše trpi socijala, gde se potrebe realizuju od 20 do 40 odsto. Podsećaju i da su smanjene plate i penzije, a porez na imovinu uvećan od 50 do 350 odsto. Takođe još se ne otvaraju objekti poput Oficirskog doma i obdaništa u naselju Nikola Tesla, iako su u prethodnom periodu završeni 90 posto.

Prema oceni DS-a, zbog svega ovoga, građani nisu dužni da trpe konfuziju, bahatost i samoizolovansot aktuelne vlasti, koja je uglavnom skoncentrisana na sopstvene unutarstranačke izbore.

Povezane vesti