018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

DS: Direktor Narodne biblioteke nezakonito postavljen na funkciju (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi:

Nebojša Vasić, aktuelni direktor niške Narodne biblioteke “Stevan Sremac“, nezakonito je postavljen na tu funkciju“, ističu u Gradskom odboru Demokratske stranke. Oni insistiraju na ponavljanju javnog konkursa, kojim bi, kako navode, trebalo što pre da se pozabave nadležni gradski i državni organi.

Konkurs za izbor direktora niške Narodne biblioteke raspisan je jula prošle godine. Drugi put tu funkciju obavlja diplomirani ekonomista Nebojša Vasić. DS, međutim, upozorava da se javnim konkursom umesto pet, kao što propisuje zakon, za uslov postavljaju tri godine provedene na istom radnom mestu. Na taj način, kako ocenjuju, konkurs je prilagođen Vasiću, pa se po zakonu mora ponoviti.

Demokrate ističu i da je, prema njihovim saznanjima, Budžetska komisija utvrdila i da je sadašnji direktor niške Narodne biblioteke, sebi i drugim pojedincima zaposlenim u toj ustanovi, neovlašćeno delio stimulacije. Taj novac trebalo bi da bude vraćen, a ceo slučaj procesuiran, ocenjuju u Gradskom odboru DS-a.

Povezane vesti